top of page

EP2 Josef Yohannes | The Urban Legend, Stan Lee, Marvel, Comic Con, Big Bang Theory, Cappelen DammOm Josef Yohannes og "The Urban Legend"

Josef Yohannes er en norsk-eritreisk tegneserieskaper av superhelten "The Urban Legend". Tegneserieuniverset handler om den sorte superhelten Malcolm T. Madiba. Serien er oversatt til ni språk og er skolepensum i flere land.


Superhelten ble skapt for å gi svart ungdom et positivt forbilde. Det første tegneserieheftet ble utgitt i Norge i 2012, tegnet av Steve Baker og David Evans. Josef Yohannes er i dag norsk ambassadør for The Nelson Mandela Foundation og også en aktiv foredragsholder og formidler for barn og ungdom.


Han ble tildelt Oslo kommunes OXLO-pris 2021 for sin spesielle innsats for å fremme mangfold og inkludering, - mot hat, fordommer og diskriminering.Om episoden

I denne episoden får du høre den unike historien til Josef Yohannes og hvordan han startet tegneserieuniverset, "The Urban Legend".

Han forteller åpent om motgangen han møtte i starten og hvordan han ble latterliggjort. Du får blant annet høre historien om da han møtte legenden, Stan Lee, og hvordan verdens største festival for tegnserieskapere og superhelter, Comic Con i San Diego tok i mot "The Urban Legend".Episoden er produsert av Snotrava, i samarbeid med ekulturskolen.no

Medvirkende er Steffen og Kristoffer Øigjord.27 visninger
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Linkedin
bottom of page